Dvojnička kutija

:: Postojanje dvojničkih pretplatnika (nadalje dvojnika) je odavno prevaziđeno rešenje, uvedeno da bi omogućilo što veću dostupnost pre svega telefonskog servisa u situaciji ograničenog broja direktnih priključaka u pristupnoj mreži.

:: Ako se žele razdvojiti dvojnici, i pri tome jedan od pretplatnika ima potrebe za korišćenjem naprednijih servisa (brzi Internet i/ili IPTV), postoje uslovi da se preko postojeće parice, a pomoću izdvojenih, jednoparičnih splitera to i ostvari.
Zahtevnijem pretplatniku se dodeli BB, širokopojasni, ADSL servis i preko njega tzv. 3Play (VoIP, IPTV i brzi Internet), a drugom ostavi POTS (ili ako ima mogućnosti i potrebe uvede ISDN) servis sa mogućnošću korišćenja dial-up (sporog) Interneta.

Na ovaj način oba nekadašnja dvojnika postaju servisno nezavisna, tj. pruža im se mogućnost da istovremeno (preko iste parice) koriste iste ili različite servise komunicirajući kako sa drugim pretplatnicima, tako i međusobno. Ovo se postiže zamenom postojeće dvojničke kutije sa POTS/ISDN ADSL2+ izdvojenim, jednoparičnim spliterom na strani pretplatnika, uz priključenje odgovarajuće aktivne opreme, ali bez intervencije na postojećoj kablovskoj instalaciji.

Preuzmi PDF »